zondag 7 februari 2016

Uitstapje naar Warmond

Het is mooi weer vandaag, het lijkt bijna voorjaar, dus maar eens op de fiets gestapt voor een bezoek aan De Oude School in Warmond. Want met enige regelmaat worden daar concerten geƶrganiseerd, en vandaag zijn dat James & Black,die voor een kort bezoekje in Nederland zijn. Altijd weer een genoegen om ze te ontmoeten en te horen, vooral omdat Bruce James niet achter een keyboard zit maar achter een heuse piano. Het blijft genieten van dit duo!
De terugweg is iets minder lenteachtig met forse tegenwind, maar we zijn op tijd terug voor de tweede set van Alban Claret, Christiaan van Hemert en Brad Brose in De Twee Spieghels. Alban speelde hier al vaker, maar dan op een elektronische, moderne jazzgitaar en bijpassende muziek. Nu een middag met gipsy jazz, dat is heel andere koek, maar zeker even boeiend.
Eenmaal thuis verschijnt in de mail het bericht dat Dan Hicks gisteren is overleden. EĆ©n van mijn favoriete muzikanten die ook niet vies was van een stukje gipsy jazz, maar dat combineerde met onder andere pop, folk, country, western swing en jazz. Zonder Dan Hicks had ik vandaag waarschijnlijk niet in De Twee Spieghels gezeten.

LINKS:
James & Black
De Oude School
Alban Claret
De Twee Spieghels
Dan Hicks

Geen opmerkingen: