donderdag 25 februari 2016

Bijzondere verjaardag

Jarig vandaag, dus uit eten met mijn liefste bij El Gaucho aan de Steenstraat met live muziek van bandeoniste Simone van der Weerden met gitaarbegeleiding in het donker. Komen we al helemaal in Argentijnse sferen.
Want de opening van het jaarlijkse Stukafest vanavond is in de nieuwe bovenruimte van Galerie Café Leidse Lente met Argentijnse muziek en dans. Muziek van Cuarteto Tangata en bijpassende tango van Carlos & Mirella, een temperamentvol begin van de avond.
En dan, verrassing, een bijzonder verjaardagscadeau: een héél persoonlijk Stukafest t-shirt! Met dank aan de organisatie en natuurlijk aan mijn roze wolk! Overigens nog nooit zó veel felicitaties op mijn verjaardag gehad, allemaal dankzij Facebook.
En dan wordt het tijd voor het echte Stukafest, te beginnen met de Utrechtse band Close Up op de Morsweg bij Milou. Niet haar eigen kamer, maar een soort gemeenschappelijke ruimte op de vijfde verdieping. Flink klimmen maar dan heb je ook een leuk gitaarbandje met prima catchy popsongs. En in deze ruimte, minder sfeervol dan een studentenkamer, kan er wel voluit versterkt gespeeld worden.
Ook het tweede optreden is niet echt ín een studentenkamer want op zolder bij Karsten aan het Noordeinde. Sue the Night laat hier semi-acoustisch horen dat ze inderdaad een belofte is. Mooi optreden, maar toch ontbreekt de studentenkamersfeer ook hier een beetje. En de trap kraakt net iets teveel.
Gelukkig is het derde optreden wel op een echte studentenkamer, bij Lisa aan de Apothekersdijk. En daardoor is Wudstik met Ruben op percussie meteen het leukste en meest intieme concertje van vanavond. Volgend jaar niet alleen meer kiezen op de acts, maar ook op de locaties, want zo'n huiskamer geeft zo'n optreden toch net iets extra's. Ook voor Wudstik die al aan het begin vraagt of hij wat langer door mag gaan. Het is het slotoptreden van de avond dus het mag, daardoor wel het einde van de tweede voorronde van de Leiden Jazz Award gemist, nog wel op tijd voor de leuke afterparty in de Stadsgehoorzaal. De Leidse Glibber deed trouwens ook een rondje Stukafest en zag hier weer heel andere optredens.

LINKS:
Simone van der Weerden
Carlos & Mirella
Trio Tangata
Close Up
Sue the Night
Wudstik
Stukafest

Geen opmerkingen: