zaterdag 21 februari 2015

Dag van de mannen

Het is toeval natuurlijk, maar vandaag staan er allemaal 'mannen' op het programma, te beginnen met drummer Felix Schlarmann (o.a. BRUUT! en Mechanical Duck) in De Twee Spieghels. Stevige bop met veel standards, maar ook uitstapjes naar bijvoorbeeld klassieke muziek. En veel, heel veel improvisatie, mooi!
Tussendoor even naar Velvet voor een instore van singer-songwriter Emil Landman. Speelt hier in het kader van Stukafest aanstaande donderdag in Leiden met zijn hele band. Mooie liedjes, goede band, dus een half uurtje genieten van een heel andere 'man'.
Het laatste nummer speelt Emil solo, zittend op de toonbank. Mooi en innemend optreden, donderdag dus het vervolg op Stukafest!
Daarna weer nog meer Felix Schlarmann in De Twee Spieghels en dan warmlopen voor het avondprogramma.
Want in een méér dan uitverkochte tuinzaal van De Burcht (gelukkig kwam de brandweer niet controleren) speelt Eric Vloeimans Oliver's Cinema een indrukwekkend concert bij Hot House. Een machtig optreden in twee delen én toegift met prachtig ingehouden spel van alle drie de muzikanten. Filmische muziek met naast Eric op trompet ook de Belgische geweldenaar  Tuur Florizoone op accordeon en Jörg Brinkman (o.a. veel gezien met Lavalu) op cello, die hij soms strijkt als een cello, soms tokkelt als een bas en soms speelt als een (bas)gitaar. Betoverend concert!
Toch jammer dat er hier geen jonger publiek op afkomt. Bij concerten van GateCrash hier en KyteCrash in Het Paard was dat wel anders...

LINKS:
Felix Schlarmann
De Twee Spieghels
Emil Landman
Velvet
Eric Vloeimans

Tuur Florizoone
Hot House

Geen opmerkingen: