zaterdag 28 februari 2015

Well hallo zeg!

Het is weer een propvolle zaterdag op muziekgebied in Leiden vandaag. Dat begint met een kort optreden van De Slechte Band in de studio van Sleutelstad bij Cultuur071. In het kader van hun vijftienjarig bestaan, dat ze zondag vieren in de Leidse Schouwburg, spelen ze nu alvast twee nummers.
Het middagoptreden in De Twee Spieghels wordt verzorgd door drummer Omiros Miltiadous met zijn trio. Ingetogen jazz met een warme klank mooie solo's.
Maar we moeten weer snel verder naar de achterburen want bij Velvet speelt My Blue Van een half uurtje in de winkel. Onvervalste Nederblues, beetje in de traditie van Cuby en dat is altijd goed natuurlijk!
En na al die ochtend- en middagmuziek is er dan ook nog een heus festival in de Q-Bus vanavond. De WellHaLo foundation organiseert een benefietavond om geld op te halen om waterputten in Gambia aan te leggen. De avond opent al vroeg met de bekende Leidse rock coverband Maximum Overdrive, die drie kwartier spelen zoals we dat gewend zijn.
Tweede band is Well Come, speciaal voor vanavond optredend onder deze naam. Want het zijn natuurlijk gewoon Rob Baars (gitaar en zang), René Merbis (gitaar), Joost van der Graaf (bas) en Andrew Spieker (drums). En met gastmuzikant Harm van Sleen maken ze er een mooie set van met country en blues.
Ook de derde band, Straight Up Hogs uit Den Haag, doet het optreden deels met een gastmuzikant. Omdat hun eigen saxofonist verhinderd was treden ze op met Eer Douwes op mondharmonica. Lekker stevige rockende blues, in de inmiddels goed gevulde Q-Bus worden de eerste danspassen gezet. Optreden van hoog niveau, zeker als de zanger/toetsenist boven op zijn orgel gaat staan!
En als uitsmijter is er dan Bleuzofeel, de band die normaal gesproken bestaat uit Marius Bos (accordeon en bas), Joaquin Lorenzo (gitaar en zang) en Niko Christiansen (sax en zang) is vanavond aangevuld met Bart Landstra (mondharmonica), Chris Koenen (gitaar), Rooie Ruud (drums), Peter Wassenaar (bas) en Harm van Sleen (pedal steel gitaar). Een bont gezelschap dat voor een swingende afsluiting van een zeer geslaagde avond zorgt! Wie tot het einde bleef kon daarna dansend de regen in, wie iets vroeger wegging hield het in elk geval droog. Maar ja, die regen is wel toepasselijk in het kader van dit benefiet voor water voor Gambia, de voorlopige opbrengst blijkt inmiddels zo'n € 2250 te zijn, donaties zijn nog steeds mogelijk, zie de WellHalo website.

LINKS:
De Slechte Band
Sleutelstad
Omiros Miltiadous
De Twee Spieghels
My Blue Van
Velvet
Maximum Overdrive
Rob Baars
Straight Up Hogs
Bleuzofeel
WellHaLo Foundation
Q-Bus

Geen opmerkingen: