zondag 18 juli 2010

Zondag muziekdag in Leiden


Het leek een mooi rondje muziek op de zondagmiddag, maar het was er nog nooit van gekomen. Vandaag eindelijk de aftrap van hopelijk vele mooie muziekzondagen in Leiden. Tussen 2 en 6 uur zijn er optredens in restaurant Zijlstroom (Leiderdorp) en het Theehuis in de Leidse Hout (bijna Oegstgeest)en van 4 tot 7 uur is er een optreden in jazz en wijncafé De Twee Spieghels in hartje centrum.

Bij Zijlstroom speelde Willy Momo buiten op het terras een aantal akoustische sets met een eigen interpretatie van (western) swing, Americana met een vleugje gipsy jazz. Heerlijk rustige singer-songwriter ballads voor de vroege zondagmiddag. Onno Voorhoeve zong, speelde gitaar en banjo, Fokko de Vries speelde gitaar en Paul Hofmeister speelde bas. Twee hele leuke sets gezien met een aantal prachtige liefdesliedjes.

Dan naar de Leidse Hout voor een optreden van Little Boogie Boy voor het terras van het Theehuis, vorige week stond hij nog met zijn band in de muziektent naast het Theehuis, nu met alleen bassist Jan den Boer.

Zagen hem ook al diverse malen op Zoetermeer Blues in altijd wisselende bezettingen, dus een optreden van Little Boogie Boy is altijd een verrassing. Hier speelt hij op een zelfgemaakte gitaar gemaakt van een sigarenkist, zie je ook niet elke dag. Lekkere muziek op een heerlijk terras. Komende 2 weekeinden ook nog te zien in Leiden.

Gisteren was De Twee Spieghels nog aangenaam (on)gevuld, maar blijkbaar is het geheim ontdekt en vandaag puilde het café uit. En vanwege de omwonenden moest de deur ook nog eens dichtblijven, de temperatuur steeg tot het toppunt bij het geweldige optreden van Olivier's Army.

Een zestal muzikanten, dat dus echt niet op het kleine podium paste, met Olivier Schutte op gitaar en toetsen, Dan Simon op contrabas, Martijn Vogten op toetsen en gitaar, Ruud Peper op trompet, Floris van der Klein op zang en Lodewijk Schutte op drums.

Het was onverwacht een indrukwekkend optreden, niet in de laatste plaats door zanger Floris en trompettist Ruud. Maar het was vooral het samenspel en de improvisatie die dit concert naar grote hoogten deed stijgen. Het riep associaties op met de jazzrock van de vroege jaren 70 zonder dat het daar een kopie dat was, een groep om zeker in de gaten te houden!

LINKS:
Willy Momo
Zijlstroom
Little Boogie Boy
Theehuis Leidsehout
Oliviers Army
De Twee Spieghels

1 opmerking:

Anoniem zei

Beste Peter,

Bedankt voor de mooie foto's + kundig commentaar!

Met vriendelijke groet,
Willy Momo