zaterdag 3 juli 2010

Derde dag Lakenfeesten succes ondanks regen


De Leidse Lakenfeesten zijn een flink evenement dat tal van andere activiteiten aantrekt. Zoals het meezingoptreden van De Slechte Band op het Burchtpleinterras. Moet een jaarlijkse traditie worden. een vol terras gewapend met liedbundels dat uit volle borst meezingt met het repertoire van deze groep.
Het publiek kon kiezen uit een zitplaats in de zon of onder één van de grote parasols, de band stond zich in het zweet te werken in de zon. En hoewel het repertoire niet zozeer 'slecht' was, maar eerder gewoon 'fout' was de sfeer helemaal goed.

En dan, halverwege het optreden, begint het zachtjes te regenen. Tijd om de geluidsinstallatie in te pakken en grotendeels akoestisch verder te gaan. Band en publiek kruipen onder de parasols en het wordt nóg gezelliger. Genieten, ondanks de regen.

Wel onderdeel van de Lakenfeesten is de Rockademy-parade. Leerlingen en docenten van de particuliere muziekschool Rockademy in Leiden gaven op vier podia op de Hooglandse Kerkgracht allerlei optredens van pop tot jazz en wereldmuziek. De enorme bomen zorgden ervoor dat het publiek redelijk droog stond.

Geen idee wie het allemaal waren, maar deze kennen we: Tilde van Haaster van Sirene. Saam met toetsenman Huub speelde ze een leuke mix van jazz en popjazz nummers.

Een menselijke jukebox zingend achter de vleugel, het publiek kon nummers aanvragen en kreeg die dan te horen. Moet je als muzikant dan wel allemaal bij de hand hebben, knap hoor.

Een duo mat een zanger/gitarist en een toetsenman. Tussen de podia stonden diverse marktkramen met creatieve en culinaire waren.

Deze band speelde een lekkere mix van soul en funk.

Ten slotte nog speelde The Royal 4 op de Rockademy-parade covers van het betere rockrepertoire zoals nummers van Steve Miller.

Cafe De Twee Spieghels is sinds een tijdje weer helemaal terug als jazzcafe met liveoptredens op iedere zaterdag- en zondagmiddag van grotendeels lokale en regionale muzikanten. Vandaag speelden hier Robin Koerts (bassist. laptop) met een gelegenheidsformatie bestaande uit Arthur Flink (trompet) en Frans Heemskerk (keyboards). De laatste zagen we vorig jaar nog in het Burchtcafe met Gameplay, de andere twee hadden we kunnen zien als we eens een keer naar een optreden van State of Monk waren gegaan, wat er nog steeds niet van is gekomen, schande!

Voor dit optreden had Robin Koerts een aantal vette beats en grooves op zijn laptop staan, waaromheen het trio heerlijk improviseerde. Fantastisch optreden waaruit maar weer blijkt de combinatie van jazz en elektronica helemaal de toekomst heeft.
En helemaal geen covers! Voor het eerst tijdens deze Lakenfeesten, hoewel, was dat niet een stukje Sympathy van Steve Rowland & The Family Dogg dat daar opeens voorbijkwam?
Zondag speelt Frans Heemskerk opnieuw in De Twee Spieghels, nu samen met Bart Wirtz. Belooft ook weer bijzonder interessant te worden.

LINKS:
De Slechte Band
Rockademy
Sirene
The Royal 4
De Twee Spieghels
Robin Koerts
Frans Heemskerk
Arthur Flink
Lakenfeesten

Geen opmerkingen: