zondag 16 november 2008

Grenzenloos Festival Leiden 2


Op de laatste dag van het Grenzenloos Festival was er nog een middagoptreden in het Museum Volkenkunde van Sean Bergin en Rogério Bicudo. Een opvallende combinatie, want een duo met akoestische gitaar en tenorsax kom je niet dagelijks tegen.

Sean Bergin kennen we al een tijdje, hij won bijvoorbeeld de Boy Edgarprijs in 2000, en we zagen hem al op het verjaardagsfeestje van Louis Moholo (Brotherhood of Breath) in het Bimhuis, met Nansika in het Wereldmuseum in Rotterdam en met theatergroep Flint (Korreltjie Korreltjie Sand)in Zoetermeer. Een veelzijdige artiest.

Gitarist Rogério Bicudo kenden we niet, maar hij is een zeer goede Choro muzikant, muziek die een combinatie is van Europese klassieke muziek met Afrikaanse/Braziliaanse ritmes.

De eerste set was niet optimaal omdat de (te) eigenwijze geluidstechnicus de gitaar te zacht afstelde. Gelukkig speelde Sean Bergin ook een paar nummers op zijn Penny whistles en dan klonk het beter.
Beide muzikanten wonen al jaren in Amsterdam, maar Sean Bergin komt oorspronkelijk uit Durban (ZA) en Rogério Bicudo uit Rio de Janeiro (Br). Ze kennen elkaar al jaren, maar pas onlangs maakten ze samen een cd: Tale of Three City's.

De muziek was dan ook een mengeling van Zuid-Amerikaanse en Zuid-Afrikaanse muziek, met in de eerste set vooral de Zuid-Amerikaanse nummers en in de tweede set vooral de Zuid-Afrikaanse nummers (waaronder nummers van Louis Moholo en Abdullah Ibrahim).
Geweldige combinatie, geweldig optreden, geweldige muzikanten, waren er daar maar meer van.

LINKS:
Sean Bergin
Rogério Bicudo
Grenzenloos Festival

Geen opmerkingen: