zondag 5 oktober 2008

Dvora Davis bij Fascinating Jazz in Zoetermeer


Iedere eerste zondag van de maand organiseert Fascinating Jazz een middagconcert in De Sniep in Zoetermeer. Wij gaan er al jaren regelmatig naar toe, zo ook deze zondag waar Dvora Davis met haar band optrad. Deze Engelse, maar in Nederland wonende, zangeres gaf een voorproefje van haar nieuwe cd, A Simple Affair, die waarschijnlijk begin volgend jaar uitkomt. Ze stond twee weken geleden ook al in Zoetermeer op het Jazzfestival, maar wetende dat ze ook hier ging komen, hebben we haar toen overgeslagen. Je moet tenslotte keuzes maken.

De band bestaat uit Pieter Hoogervorst op bas, een quarterbas om precies te zijn, Arnoud Gerritse op drums, die samen een stuwende ritmesectie vormden. Verder Alexander Hartgers op trompet en flugel, Dvora Davis zong en, bijna onzichtbaar maar muzikaal zeer aanwezig Julius Braat op piano. Hij is, samen met Dvora, verantwoordelijk voor alle eigen nummers. En dat was een van de pluspunten van dit optreden, ze speelden bijna allemaal eigen nummers, meestal jazz, maar ook een paar latin en een paar bluesnummers. Niks Great American Songbook, nou ja drie covers dan.

Het andere pluspunt was de aanwezigheid van Alexander Hartgers, die met zijn meestal ingetogen en soms hartverscheurende spel het optreden een extra dimensie gaf. Een zangeres met bas, drums en piano kennen we zolangzamerhand wel. En Alexander verstaat de kunst van het toevoegen, zonder te gaan overheersen, wat niet makkelijk is voor een trompet. Al met al een mooi optredenen benieuwd naar de nieuwe cd.

LINKS:
Dvora Davis
Fascinating Jazz
Restaurant De Sniep

Geen opmerkingen: