vrijdag 22 december 2023

Finale Nobel Award rockt stevig

Na vier voorrondes en een halve finale is het eindelijk tijd voor de finale van de Nobel Award. Met als eerste band New Exhibit die de moeilijke taak heeft de grote zaal van De Nobel op te warmen. Ze doen hun best maar overtuigen (nog) niet helemaal.
Het valt ook niet mee om te concureren met een band als Talks Make Do dat al véél meer podiumervaring heeft. Prima muziek met duidelijke wortels in de jaren 80, een rockende versie van New Wave muziek.
In tegenstelling tot vorig jaar staan er in deze finale eigenlijk alleen maar stevige rockbands, TijgerTijger is daarop geen uitzondering. De wat ongepolijste zang is eigenlijk het enige minpuntje van deze prima Katwijkse band.
Sunrise Paradise uit Amsterdam heeft ook al de nodige podiumervaring in zowel binnen- als buitenland en dat is te horen ook. De muziek is stevig, maar iets minder toegankelijk dan de vorige bands, maar de visuals op het scherm achter het podium zijn indrukwekkend. Zouden jury en publiek daar ook rekening mee houden bij hun eindoordeel?
De vijfde en laatste band is 5th Wave dat via de halve finale hier terecht is gekomen. Daar maakten ze al indruk, hier laten ze horen waarom. Weliswaar de minst 'rockende' band van de avond, wel de meest afwisselende. En met een afsluitend surfnummer sluiten ze toch stevig af. Mooi instrumentarium ook en uitstekende zang, maar misschien nog een beetje onzeker in deze grote zaal. De favoriet van MuziekGezien vanavond!
Tijdens het juryberaad mag de winnaar van vorig jaar, rapformatie Skinc, nog twintig minuten optreden, maar dan is het tijd voor de uitslag: 5th Wave is derde geworden, Talks Make Do tweede en TijgerTijger gaat er met de Nobel Award 2023 vandoor. Die zien we in elk geval terug op Werfpop 2024 en bij de finale van de Nobel Award 2024.

Geen opmerkingen: