vrijdag 15 december 2023

Afwisselende halve finale Nobel Award 2023

Na vier voorrondes en vier directe, door de jury aangewezen, finalisten is het vanavond tijd voor de halve finale van de Nobel Award met de vier publiekswinnaars uit de voorrondes. Allereerst de funky hip-hop pop van Mark, Frank & Money, anders dan de naam doet vermoeden een vrolijk vijftal. Dat, in eerste instantie met enige moeite, het publiek goed weet op te warmen.
Het tweede optreden in de kleine zaal van de Nobel is van het duo Decay/Rebirth, nou ja, duo, twee man en heel veel elektonica. Prima elektro-rock hoewel al die apparatuur weinig speelruimte geeft voor improvisatie. Het blijkt hun derde optreden te zijn, tijd genoeg dus om nog te groeien. De basis is er in ieder geval.
Van de vier bands die vanavond aan de halve finale van de Nobel Award meedoen bepalen de jury én het publiek uiteindelijk wie er doorgaat naar de finale volgende week vrijdag. 5th Wave is de derde kandidaat met een mix aan stijlen geïnspireerd door muziek uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Ze geven aan ieder nummer wel een eigen draai en hun enthousiasme doet de rest.
Lost Age mag de avond afronden met, net zoals alle andere halve finalisten, een korte set van twintig minuten. Dat doen ze vol overtuiging om te eindigen met hun net verschenen debuutsingle.
Alle vier de bands laten een mooie set horen en uiteindelijk bepalen jury en publiek dat 5th Wave doorgaat naar de finale. Geen slechte keus!
Een uitgebreid verslag en foto's zijn te vinden bij 3voor12 Leiden.

LINKS:
Mark, Frank & Money
5th Wave
Lost Age
Nobel Award
Nobel

Geen opmerkingen: