zaterdag 8 oktober 2022

Bijzondere instores

Weinig instore optredens in Leiden het afgelopen half jaar (sinds Record Store Day niets meer) en vandaag slaan zowel Plato als Velvet weer toe. In Plato speelt JP De Tex versterkt acoustische nummers van zijn nieuwe cd The Starlight Adventure met extra aandacht voor de schrijver Stendhal. Introvert maar wel mooi.
Min of meer tegelijkertijd geeft Blue Flamingo een instore bij Velvet. Bekend als 78 toeren dj en daar laat hij veel van horen met prachtige verhalen erbij, maar hij heeft onlangs ook een eigen plaat gemaakt (Metropolyphonica) en daar speelt hij ook een setje van, helemaal onversterkt en prachtig!

Dan is het alweer te laat voor Nico Dijkshoorn bij boekhandel Kooyker waar hij wordt geïntervieuwd door Yael Vinckx over zijn nieuwe boek Bijna Op De Radio, inclusief live de bijna hit van Tire Pressure, dat boek ga ik zeker kopen!
Tot slot nog even naar De Twee Spieghels voor So What met Henk Vincenten​ op sax, Joost Italianer​​- op toetsen, Frans Bouwmeester​ op bas en Hugo Jonker​​ op drums. Lekkere old time jazz en een mooi optreden om deze dag af te sluiten.

LINKS:
JP den Tex
Plato
Blue Flamingo
Velvet
So What
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: