maandag 3 oktober 2022

Mooie afsluiting 3 october

Elke dag is anders tijdens de 3 octoberviering in Leiden, zeker als het drie dagen duurt. Vandaag beginnen we dus met een kort optreden van het koor Er Welt een Traan aan het Galgewater, dat geheel in het teken staat van hun onlangs overleden accordeoniste Hilde Jansen. Zelf is ze er dus niet meer bij, maar het koor heeft haar foto paraat. Mooi eerbetoon.
En nog meer koorzang hier bij de historische vlootschouw door Rumor Di Mare, en naast allerlei oude ambachten is hier ook ruimte voor een holistische kapper, een aparte ervaring!
Bij 't Praethuys, dit jaar toch het muziekale middelpunt van het 3 octoberfeest, zetten de The Wild Cat Tamers met hun rockabilly het Vrouwenkerkhof op zijn kop.
En daarna de groep Maberico, met aanstekelijke Rock & Thrill en twee extra, jonge, bandleden. Heerlijk genieten van deze feestmuziek bij 't Praethuys.
Na onze tweede hutspotmaaltijd thuis nog even terug naar 't Praethuys voor Slash 'n Roses. Visueel helemaal in orde, maar muzikaal kan het beter. Maar al met al toch een prima 3 october weer gehad!

Geen opmerkingen: