donderdag 12 december 2019

Prima muziek bij achtste 3voor12 Leiden

De alweer de achtste 3voor12 Leiden clubavond opent met Olaf Caarls (Long Conversations, Folk Road Show) met een viertal mooie covers, op twee daarvan bijgestaan door zangeres Anne Jansen, prima versie van Big Yellow Taxi ter afsluiting!
Dan is het de beurt aan Baskar met hun instrumentale Space Funk. Veel nieuwe nummers sinds de laatste keer dat we ze zagen en dat belooft wat voor hun nieuwe plaat!
De derde band vanavond is The Stream, geen onbekende bij MuziekGezien, met een ingekorte en naar een poppodium aangepaste versie van Sweet Sally, Sad Departure. Gaat natuurlijk enigzins ten koste van het theatrale deel van de voorstelling (er blijft echter genoeg te genieten), maar dat weegt niet op tegen de muzikale winst, een geweldig concert!
Dan volgen nog de bekendmaking van de Leidse Popfoto van het jaar (zie 3voor12 Leiden) en de Leidse Popsong van het jaar. Ruim 1500 mensen hebben hun stem uitgebracht en de winnaar is Oukje den Hollander met Het Liefste Was Ik Klein. En ze is er en zingt het nummer ook nog maar even. Prachtig!
Er volgt nog een jamsessie, maar dat duurt allemaal wat lang, dus met Oukje nog in de oren weer naar huis. Het was een mooie clubavond, met prima presentatoren in de vorm van Roggeveen|Olijerhoek.

LINKS:
Baskar
The Stream
Maaike Ouboter
3voor12 Leiden
Roggeveen en Olijerhoek
Gebr. de Nobel

Geen opmerkingen: