woensdag 18 december 2019

Mooie Unplugged avond in de Old School

De laatste Unplugged avond van 2019 in Leiden is (net als de eerste dit jaar) in de Old School. En dat betekend écht Unplugged, er zijn zelfs geen microfoons! Rémi Olivier mag de spits afbijten met een ontroerend en een hilarisch eigen Nederlandstalige nummer plus  een mooie cover van Jaap Fischer's Jan Soldaat.
Tweede optreden, iedereen mag drie nummers spelen, is van zangeres Dailah van Oostrum met goede gitaarbegeleiding. Met haar krachtige stem heeft ze ook echt geen microfoon nodig.
Pieter Pierrot zagen we al vaker bij Unplugged, vandaag speelt hij allemaal nieuwe nummers, helemaal instrumentaal weer en het klinkt bijna klassiek. Prachtig en heel gevoelig.
Dan is het tijd voor wat stevige blues door Taco Scheltens, allemaal eigen werk en heerlijk hartverscheurend.
Nieuwkomer vanavond is Kyra Berris die eigen nummers speelt, zowel Engels- als Nederlandstalig. Heeft al heel veel liedjes geschreven, maar er nog weinig mee opgetreden. Deze Unplugged avond smaakt naar meer en dat kan: op 9 februari 2020 tijdens Gluren bij de Buren bij MuziekGezien thuis in de Koddesteeg!
Zangeres Aysia krijgt muzikale ondersteuning van Alison Jutta op toetsen (het enige versterkte instrument vanavond) en tweede stem bij gevoelige nummers van de zangeres. Ook het publiek mag bij één nummer de tweede stem (mee)zingen.
De avond wordt afgesloten door Alison Jutta zelf. Prima singer-songwriter uit België die we hier ook graag weer een keer terugzien. En zo komt er een einde aan een mooie Unplugged avond in een bijna uit zijn voegen barstende Old School!

LINKS:
Rémi Olivier
Dailah van Oostrum
Kyra Berris
Aysia
Alison Jutta
Unplugged
Old School

Geen opmerkingen: