zaterdag 7 december 2019

Feest bij Gebr. de Nobel

Voordat we naar het 5de verjaardagsfeestje van Gebr. de Nobel gaan, nog even langs bij De Twee Spieghels voor de band van trompettist Pascal Janssen. Met vandaag Ewald Ebing (piano), Tijn Koenen (drums), Miguel Sucasas (sax) en Lorenzo Servali (bas). Mooie opwarmer met de beste jazzstandards van deze dag.
Maar zoals gezegd, Gebr de Nobel bestaat alweer 5 jaar, time flies, en hoewel we nog weleens met weemoed terugdenken aan voorganger LVC is Leiden toch een mooi poppodium rijker, dat in tegenstelling tot sommige andere poppodia het hoofd boven water heeft gehouden, het zelfs prima doet!
Het is een feestavond, helaas zonder blokkenschema, dus we weten wel wát er komt, maar niet wánneer. De opening wordt in de grote zaal verzorgd door de Belgische jazz band NAFT. Geweldig sextet met twee drummers, een trompet, en tenor-, bariton en bas-sax. Ondanks dat er nog weinig publiek is, maken ze er een geweldige show van!
Daarna speelt in de grote zaal TankZilla. Speedrock met Marcin Hurkmans (Wolfskop) en Peter van Elderen (Peter Span Speedrock). Goed in zijn soort, maar niet echt ons ding. Daarna zijn er dj's, kun je bierpongen en is er zelfs een bingo, wanneer er weer live muziek is (van onder andere The Blackest White, Pene Corrida en Barry Badpak) is onduidelijk, dus maar even naar huis.
Als we dan rond middernacht terugkomen zijn díe optredens juist voorbij en kunnen we alleen nog genieten van de kersverse band Splinter met leden van Death Alley (Douwe en Sander, op zang en gitaar), Birth of Joy (Gertjan, op orgel) en Vanderbuyst (Barry, op drums). Iets minder psychedelisch, veel meer rock&roll, soort van Queen meets Pink Floyd. Prima uitsmijter, maar zonder blokkenschema was het toch een beetje moeizaam de avond doorkomen en hebben we toch veel gemist. Maar gezellig was het zeker!

LINKS:
Ewald Ebing
Tijn Koenen
Miguel Sucasas
Pascal Janssen
Lorenzo Servali
De Twee Spieghels
NAFT
TankZilla
Splinter
Gebr. de Nobel

Geen opmerkingen: