zondag 7 juli 2019

Dag twee Woodstock Leiden droog

De tweede dag van Woodstock op het Water in Leiden is misschien iets koeler dan gisteren (maar prima terrasweer in de zon), de verwachting is wel dat het droog blijft. Als eerste komen we musicalgezelschap Otis tegen die onder andere nummers uit Hair ten gehore brengen. Toepasselijk want zanger/acteur Bert Sommer speelde zowel in de Amerikaanse versie van Hair, áls op Woodstock. Mooie link.
Ook het aanstekelijke S.O.U.L. laat middels een nummer van Janis Joplin Woodstock niet links liggen.
En dat is het grote verschil met gisteren, dat er veel muziek gespeeld wordt die óf op Woodstock klonk, óf hits waren in die tijd. Dat geldt zeker ook voor de band SunBlock.
Fleetway is een coverband die van alle markten thuis is en ook flink wat nummers van 50 jaar geleden speelt.
En datzelfde geldt voor Electric Blues die moeiteloos Amerikaanse rock mixt met Nederlandse pop uit de Woodstocktijd.
De Excpired Faces trakteren het publiek hier tussen Annie's, Waag en Scarlatti op een heuse Who-compilatie. Van My Generation tot Behind Blue Eyes en veel van Tommy daartussendoor. Prima medley voor een Who-fan als MuziekGezien!
Er doen vandaag weer acht bands mee aan Woodstock op het Water, maar dit is de zevende en laatste die we zien: Second Floor. Spelen mooie covers van onder andere Bob Dylan en Q65, knap dat je als zanger beiden goed kunt neerzetten!
Ergens hebben we dus een band gemist, maar over het geheel was het een prima dag rond het water in Leiden!
Woodstock op het Water mag dan afgelopen zijn, aan de muziek in Leiden komt voorlopig nog geen eind. Want bij Belgisch Biercafé Olivier spelen op de binnenplaats Jonn Reyna (toetsen) en Simone Mens (bas) een prachtige set jazzstandards. Iedere eerste zondag van de maand staat Simone hier en tot nu toe altijd met een saxofonist(e), nu opeens met een toetsenist, anders, maar zeker weer de moeite waard!
Tot slot nog even naar De Twee Spieghels voor een laatste set van het Olivier van Niekerk trio met Jonathan Ho Chin (bas) en Julian Vleminckx (drums). Prachtige improvisaties met de gitaar als middelpunt, die zien we hier hopelijk nog wel eens terug!

LINKS:
Woodstock op het Water
Otis
SunBlock
Fleetway
Electric Blues
Expired Faces
Simone Mens
Jonn Reyna
Belgisch Biercafe Olivier
Olivier van Niekerk
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: