zondag 2 juni 2019

Zomerse zondag

Het wordt vandaag een bijna tropische dag in Leiden, tijd om weer eens de buitenpodia op te zoeken. Allereerst bij het Theehuis De Leidse Hout waar het Duo T & H heerlijke covers speelt met Engelse pop en Americana uit de jaren 60 en 70.
Het optreden wordt afgewisseld met een concert van de Stageband van Amigo in het muziekpaviljoen de Waterlelie even verderop. Goede combinatie vandaag en een lekker briesje houdt het hier aangenaam van temperatuur. Een tweede set van T & H laten we dan ook niet lopen!
Toch verder dan, want op de binnenplaats van Belgisch Biercafé Olivier staan Simone Mens en Patrick Leeman zich in het zweet te werken. Op een binnenplaats is geen wind, maar de jazz improvisaties zijn er niet minder om. En Simone Mens heeft hier nog meer in petto, duetten met Rinus Groeneveld en Boris van der Lek bijvoorbeeld. Hou de agenda in de gaten!
Laatste stop voor vandaag is studentenvereniging Minerva aan de Breestraat. Op hun dakterras is de jaarlijkse Leidenarendag met muziek van The Crescent Blues Band. Blijken allemaal Minervanen te zijn die elkaar kennen van het klassieke Sempre Crescendo en hier hun pop en blues liefde delen. Leidse Glibber was er ook bij en heeft nog véél meer achtergrondinformatie.

LINKS:
Muziekvereniging Amigo
Vereniging van Vrienden van de Leidse Hout
Theehuis De Leidsehout
Simone Mens
Patrick Leeman
Belgisch Biercafe Olivier
The Crescent Blues Band
Minerva

Geen opmerkingen: