zondag 9 juni 2019

Twee mooie duo's en een stevig kwartet

Vandaag weer een opmerkelijk goed jazzconcert op de zondagmiddag bij Belgisch Biercafé Olivier. Niemand minder dan zangeres Marjorie Barnes en gitarist Dan Nicholas spelen de sterren van de hemel. Beiden komen oorspronkelijk uit New York, maar wonen en werken al jaren in Nederland. Prachtige zang en heerlijk scatten door Marjorie en geweldige gitaarsolo's van Dan! Dit is niet zomaar een jazzconcertje in een café, dit is topjazz van de bovenste plank. Kom vooral snel terug!
En er is nog meer jazz vandaag in Leiden, in De Twee Spieghels. Alweer een jazzduo, maar nog jong en (mij) onbekend. Betty (zang/spoken word) en Boris (Oud, basgitaar en contrabas) maken een enorme indruk vanmiddag. Zelden zat het publiek in De Twee Spieghels zó aandachtig te luisteren. En het mooie van deze jonge muzikanten is dat ze een hele brede range hebben, van Song for my Father (Horace Silver) tot Walking on the Moon (Police), waarbij iedereen het refrein spontaan meezingt. Nogmaals: Kom vooral snel terug!
Daarna prima gegeten bij het nieuwe restaurant Quartier Hellenique aan de Lange Mare en tot slot van de dag nog even naar 't Praethuys voor de Men in Blues. Zonder Chris Koenen vanavond, maar met Sander Kooiman op gitaar en zang. En Robbie, Peter en Harm natuurlijk. Regelrechte blues, zonder een vleugje Americana, sluiten deze Pinksterzondag mooi af.

LINKS:
Marjorie Barnes
Dan Nicholas
Belgisch Biercafe Olivier
De Twee Spieghels
Men in Blues
't Praethuys

Geen opmerkingen: