zondag 9 december 2018

Songbirds mooie verrassing op de zondagavond

Het is een gure zondag vandaag en wij zijn druk bezig met de voorbereidingen van de benefiet modelplaat workshop bij Galerie Zône zondag de 16de vanaf 13.30 uur. Achteraf toch nog even tijd om een uurtje Claudio Jr. De Rosa mee te pikken in De Twee Spieghels. De voormalige winnaar van de Leiden Jazzaward speelt tegenwoordig op Jazzfestivals in Rotterdam, Taiwan en Toronto, maar komt dus ook weer even terug naar Leiden als hij toch in het land is. Geweldig!
En het gonsde al even door de stad, vanavond geen reguliere Men in Blues in 't Praethuys, maar de Songbirds ft. the ElMa Sisters. Met Chris Koenen op gitaar, zang en dobro, Bart Landstra op mondharmonica, fluiten en zang, Eline & Maaike op wonderschone zang (en ukelele), Onno op gitaar en zang en Paul op de bas.
Het is er goed druk, maar vooral als de ElMa Sisters de boventoon voeren is het muisstil hier. En terecht, want ze zingen prachtige versies van nummers van onder andere Joni Mitchel en Kate & Anna McGarrigle. Meestal doen ze 'slechts' de achtergrond zang, maar graag zou je een hele avond naar hen in de hoofdrol willen luisteren. Prachtig! Hot Licks avant la Lettre.

LINKS:
Claudio Junior de Rosa
De Twee Spieghels
't Praethuys

Geen opmerkingen: