vrijdag 7 december 2018

Mooie gasten bij Renée Stevense

Renée Stevense is een Leidse singer-songwriter die contrabas speelt. Bijzondere combinatie en voor haar tweede cd 'Water' heeft ze diverse gastmusici uitgenodigd om een nummer mee te spelen. Zoals in het nummer Rain de gitarist Stijn Minneboo.
Voor het nummer Artist Love heeft ze Bart Landstra meegenomen, niet op mondharmonica deze keer, maar op de bansuri (Indiase bamboofluit).
En zo gaat het maar heerlijk door, met (broertje) Robin Stevense op raggaegitaar en Kees Boon op Hammondorgel. Door afwezigheid van Amanda Jongbloed speelt ze Falling wel helemaal solo, evenals Plays, waar ze zichzelf op de cd begeleidt op het Glockenspiel.
Uit haar jazzverleden heeft ze gitarist Paul Prins meegenomen en samen maken ze mooie versie van Sunny, het enige niet door Renée geschreven nummer op de cd. Speelde ze eerder dit jaar al solo tijdens de Boekenweekspecial van Cultuur071 op Sleutelstad in Grand Café De Burcht.
Kort maar krachtig is de uitsmijter Warm met Julia van Adrichem op sax, mooie afsluiting, mooi concert in de Vrijplaats en een prima cd. Aanrader!

LINKS:
Renée Stevense
Vrijplaats

1 opmerking:

Renée Stevense zei

Leuk dat je erbij was Peter!