dinsdag 18 december 2018

Eindejaarsuitzending Cultuur071 op Sleutelstad weer super leuk!

De eindejaarsuitzendingen van Cultuur071 op Sleutelstad radio worden de laatste jaren altijd vooraf op locatie opgenomen. Ook dit jaar weer, en met een nieuw presentatie team en maar liefst vier uur opname/uitzending. Kees van Egmond, Joque Mulder en Jos Nijhof maken er een levendige uitzending van, met culturele gasten uit het Leidse en omgeving.
De opname was dit jaar in de Red Carpet Lounge, de pop-up cinema, bar en club tegenover het station. Voor ieder uur is er een muzikant die de gesprekken afwisselt met een aantal stukken muziek. In het eerste uur is dat singer-songwriter Tessa Laurens met eigen nummers en covers.
In het tweede uur neemt Jan Stroomer (The Stream) het stokje over en speelt een aantal nummers van zijn meest recente, erg goede, lp/cd. Bovendien is hij degene die het geluid van de uitzending in goede banen leidt, de resultaten zijn ernaar!
Het derde uur ismuzikaal voor Michiel van Poelgeest (vaker op dit blog met zijn band Villeneuve) die er zelfs een korte en leuke muziekquiz in gooit. De uitslag ga ik niet verklappen, die is te horen bij Sleutelstad.
In het laatste uur voert de band de b-kant de muzikale boventoon en doet dat overtuigend, ook na de officiële radio-opname gaan ze nog even lekker door. Al met al een zeer geslaagde avond waar ook Leidse Glibber gedeeltelijk bij was.

LINKS:
Cultuur071
Sleutelstad
The Stream
Michiel van Poelgeest
de b-kant
Red Carpet Lounge

Geen opmerkingen: