zaterdag 8 september 2018

Van kerk naar kroeg

Vandaag en morgen zijn de Open Monumentendagen, tijd om wat oude gebouwen te bezoeken. We beginnen bij de achterburen van de Marekerk waar een optreden van Leids Kamerkoor bezig is. Thema is het feit dat 100 jaar geleden de Eerste Wereldoorlog eindigde.
25 jaar geleden opende de biologische winkel Brandnetel haar deuren in de Vrouwensteeg, vandaag is het feest met optredens van 't Valies met Karel Das op viool als gast.
Afgewisseld met orgelman Jaap met nogmaals Karel Das op een wel héél bijzondere viool!
Maar dan is het weer tijd voor een aantal monumenten (weliswaar zonder muziek, wel de moeite waard).
Totdat we in de Sint-Lodewijkkerk aan de Steenschuur komen waar Kamerkoor Akkoord en optreden verzorgd.
Terug bij de Brandnetel is de muziek inmiddels afgelopen, maar de overburen van Plato hebben nog een extra'tje in petto met twee singer-songwriters uit Canada. Als eerste Skye Wallace die mooie gevoelige en persoonlijke liedjes zingt.
Ten tweede Nick Faye die wel zegt zijn band te missen, maar 'couldn't afford to take them with me'. Maar ook dit klinkt goed, vanavond spelen ze (veel langer) in de Vrijplaats, maar daar kunnen we helaas niet bij zijn.
Tenslotte nog even naar De Twee Spieghels voor het staartje van het optreden van Wouter van Delft. Geen vergelijking met Frans Heemskerk gisterenavond, maar wel een lekkere afsluiting met laid-back jazz op deze drukke zaterdag.

LINKS:
Leids Kamerkoor
Marekerk
't Valies
Brandnetel
Kamerkoor Akkoord
Sint-Lodewijkkerk
Open Monumentendagen
Skye Wallace
Nick Faye
Plato
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: