zaterdag 1 september 2018

Een dag vol afwisseling in Leiden

We beginnen een beetje op tijd in De Twee Spieghels met het Thijs de Klijn trio, met zijn min of meer vaste bassist Yussif Barakat en in plaats van de aangekondigde saxofonist Coen Kaldeway is er opeens een drummer. Een heel ander geluid natuurlijk, maar het blijft goed in het gehoor liggende, lekker ontspannen jazz.
Maar we moeten snel weer verder want na het eten wacht de opening van de Red Carpet Lounge, het nieuwe pop-up filmcafé (maar er gaat de komende tijd véél meer gebeuren) tegenover het station van Leiden in de voormalige ABN-AMRO bank. Voorafgaand aan het officiele gedeelte staat singer-songwriter Koert Witteman mooie eigen liedjes te spelen. Als daarna de dj's de dienst gaan uitmaken wordt het tijd voor een laatste live optreden elders.
Dat wordt dan Harlem Oil in rockcafé Lazaru's, een leuke coverband uit Haarlem met een stevig repertoire met veel jaren 70 hardrock. Iets anders hadden we ook niet verwacht hier. En zo was het weer een leuke en afwisselende dag muziekdag in Leiden!

LINKS:
Thijs de Klijn
De Twee Spieghels
Koert Witteman
Red Carpet Lounge
Harlem Oil
Lazaru's

Geen opmerkingen: