donderdag 6 september 2018

Mooi eerbetoon aan Ben Webster

Precies 45 jaar geleden trad de legendarische jazzsaxofonist Ben Webster op in De Twee Spieghels in Leiden. Tijdens het concert daar voelde hij zich al niet erg goed en halverwege gaf hij zijn saxofoon, met bovenstaande woorden, over aan de toen nog jonge Bob Rigter. Het bleek Ben's laatste concert te zijn, op 20 september overleed hij in Amsterdam.
Vandaag speelt tenorsaxofonist  Claudio Junior de Rosa het hele concert nog eens na in een prachtige tribute aan Ben Webster. Geen exacte kopie, maar een hedendaagse interpretatie van dat concert.
Hij heeft daarbij ondersteuning van altsaxofonist Jose Cervera Minguez en een solide achterban bestaande uit Vivienne ChuLiao (piano), Mitchell Damen (drums) en Luciano Poli (bas).
En dan is er nog Albert Kerekes gewéldig bezig op baritonsax om het geheel compleet te maken. Mooie afwisseling van saxen dus.
Maar het mooiste zijn de momenten (gelukkig veel) waarop de drie saxofoons hun krachten bundelen en prachtig samenspel laten horen. Een waardig eerbetoon aan Ben Webster!

LINKS:
Claudio Junior de Rosa
Jose Cervera Minguez
Albert Kerekes
Vivienne ChuLiao
Mitchell Damen
Luciano Poli
Ben Webster
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: