zaterdag 5 mei 2018

Top bevrijdingsdag in Leiden

Het begint al vroeg vandaag bij Cultuur071 op Sleutelstad radio. Omdat MuziekGezien (bijna) 10 jaar bestaat, mag ik daar een uur lang wat over vertellen, plaatjes draaien en de muzikant die de afgelopen 10 jaar het meest op MuziekGezien stond is ook nog eens te gast. Chris Koenen (Men in Blues) speelt twee geweldige nummers live in de studio.
En ook Pink Meltzer is van de partij met haar gedicht Love Hurts, gedeeltelijk gezongen en met gitaar ondersteuning van Chris Koenen. De uitzending is hier terug te luisteren. De dag kan al niet meer stuk.
Na afloop van de uitzending direct door naar Galerie Zône voor een gezellige workshop Paper Poetry by Pink & Peter in de zon. Na afloop door naar het Hooglandse kerkplein voor het festival Bevrijding op het Plein met een optreden van Dean & The MoonBoys. De muziek staat iets te zacht, het publiek is iets te rumoerig, dus lang blijven we niet. Hun optreden op Koningsdag was overtuigender.
Maar niet getreurd want even verderop in De Twee Spieghels speelt inmiddels het Vytautas Straizys quartet. Met Marco Bernardi (sax), David Barker (drums) en Yussif Barakat (bas) een mooi, swingend en boppend geheel met een gevarieerd jazzrepertoire.
En dan 's-avonds nóg een keer naar De Twee Spieghels voor de Sitting Horns, een internationaal gezelschap dat wonderschone, ingetogen jazz speelt. Met de Deense saxofonist Kasper Moliin, de Belgische drummer Kobe Gregoir, de Letse trompettist en zanger Magnuss Baugis, de Nederlandse bassist Simon Kalker en de Finse saxofonist Ukko Heinonen sluiten ze deze lange bevrijdingsdag in Leiden mooi af!

LINKS:
Chris Koenen
Pink Meltzer
Cultuur071
Sleutelstad
Galerie Zône
Dean and The MoonBoys
Vytautas Straizys
Sitting Horns
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: