vrijdag 11 mei 2018

Mooi avondje indie punk

We beginnen rustig met een Old School vrijdagmiddagborrel met leuk gezelschap en prima muziek van covermeester Peter Braas. Vervolgens snel door naar de Bierbengel voor een heerlijke dagschotel en dan naar Gebr. de Nobel.
Want daar opent 45acidbabies een avond met indie/electropunk. En dat doet dit Utrechtse kwartet uitstekend, met een heel eigen geluid, maar wel met invloeden van bijvoorbeeld KUKL en Siouxie Sioux erin verweven (al dan niet bewust). Veel entousiasme, verrassenden einden en spannende wendingen, je verveelt je geen seconde. 45 minuten keihard genieten! En dan is dit nog maar het voorprogramma....
De hoofdmoot is vanavond Knarsetand, vier jaar geleden gezien op Werfpop als feestelijke Balkan-ska-punk-feestband, nu in een kleinere en andere bezetting is de koers gewijzigd en de muziek een stuk rauwer geworden. Stevige beats, met een mix van garage- en electropunk, alleen een vleugje Balkan is hier en daar nog terug te vinden. De band rond Martijn Holtslag speelt vol overgave en overtuiging en het resultaat mag er zijn. In het najaar volgt er een album, waar ik nu al naar uitkijk.

LINKS:
Old School
In den Bierbengel
45acidbabies
Knarsetand
Gebr.de Nobel

Geen opmerkingen: