zondag 20 mei 2018

Het leukste hof van Leiden

De Leidse Hofjesconcerten lijken, buiten de klassieke en oude muziek, een zachte dood te sterven. De jazz- en volksmuziek biedt nog maar weinig interessants, veel herhalingen van voorgaande jaren, geen (jazz)kanonnen meer zoals ooit Kapok, Maarten Hoogenhuis (Bruut!), Maarten Ornstein of Tin Men & The Telephone bijvoorbeeld toen het nog de Cum Laude Concerten waren.
Dus vandaag gewoon naar het Vrouwenkerkhof, het leukste hofje van de dag. Met om te beginnen Charles Barry die solo bij 't Praethuys covers speelt van o.a. George Michael, David Bowie, America, Armand, Bruce Springsteen en James Blake. Om er maar een paar te noemen. De voormalige zanger van Holy Water doet het allemaal en doet het goed!
Vervolgens betreden de Alkmaarse The Likes het podium en in de stralende zon krijgen ze het plein flink aan het dansen met voornamelijk nummers van The Beatles.
En dan is het zondagavond, dus zijn er als altijd de Men in Blues bij 't Praethuys. Pakken lekker uit met Arto op gitaar, toetsen en zang, Chris op gitaar en zang, Martijn op drums, Aad op bas en zang en Harm op pedal steel gitaar, mandoline en zang. En er wordt nog stevig gedanst voor het podium.
Als de avond valt, maar de temperatuur niet daalt, komen ook Pam MacBeth en Boris van der Lek de gelederen versterken. Er volgt ook nog een mooie versie van Only a Rose als ode aan de afgelopen week overleden René Vallentgoed. Het is even stil op het plein. Dan wordt de avond knallend afgesloten en om 23 uur exact is het weer stil op het Vrouwenkerkhof.
Was een héle mooie pinksterdag daar en Leidse Glibber was er ook (en als je goed kijkt kun je ons daar dan ook weer ontdekken).

LINKS:
Charles Barry
Men in Blues
Pam MacBeth
Boris van der Lek
't Praethuys

Geen opmerkingen: