zaterdag 1 juli 2017

Muziek en meer in mooie decors

De dag begint met regen, dus Woodstock op het Water (WoW) komt langzaam op gang, alleen de opening door Erick van Zuijlen, pedel van de universiteit start redelijk op tijd. Met een héél kort muzikaal optreden vanaf de eerste boot.
Het duurt even voordat de andere boten volgen, Uncle Ben's Mercedes speelt op de tweede boot die langskomt.
Het gaat wat traag dus maar eens aan de wandel. Bij het Stadsbrouwhuis treffen we een volgende boot met Sunblock. De muziek die gespeeld wordt door alle bands is voornamelijk popmuziek van eind jaren 60/begin jaren 70. Tegen de achtergrond van de Leidse grachten en dat is een mooi decor.
Meer over de eerste dag van WoW is te vinden bij Leidse Glibber.
De avond is in een heel ander decor, het lommerrijke Openluchthteater in de Leidse Hout. Voor een avondje Leids Spektakel met muziek, dans en poëzie. Presentator en dichter Han Ruijgrok opent de avond met vervolgens muziek van Rian Evers en Jeroen Wals.
Kassett laat stukjes uit hun nieuwe muziektheaterprogramma Hoofdrol zien, een huwelijk op rolschaatsen tussen Jayne Mansfield en Arthur Schopenhauer. Het begint veelbelovend, maar tijdens het tweede deel zakt het wat in.
Veel dichters vanavond die telkens 2x2 minuten krijgen voor hun poëzie. Martin Aart de Jong bijt de spits af.
Leids staddichterette (voordat die titel nog bestond) Pink Meltzer leest de eerste keer een paar oudere gedichten voor, bij haar tweede optreden iets uit de nieuwste bundel Hooked. En ze zingt er nog bij ook!
Andere dichters zijn voormalig stadsdichter Jaap Montagne.
Er is Egon Snelders.
En de huidige stadsdichter Wouter Ydema is de zesde en laatste dichter in de serie. En eigenlijk zijn de dichters het hoogtepunt van de avond, de muziek en dans valt wat tegen. Maar het decor is prima!

ps. In de nacht van zaterdag op zondag, na het Leids Spektakel dus, is de overkapping van het Openluchttheater in brand gestoken. Waarom doen mensen dat?
TV West maakte er een verslagje hierover.

LINKS:
Woodstock op het Water
Rian Evers
Kassett
Martin Aart de Jong
Pink Meltzer
Jaap Montagne
Egon Snelders
Han Ruijgrok
Wouter Ydema
Openluchttheater Leidse Hout

Geen opmerkingen: