zondag 2 juli 2017

Grachten vol muziek

De middag begint vandaag met de intocht van 'Plastic Soup Surfer' Merijn Tinga in Leiden na een tocht van 1200 kilometer over de Rijn om aandacht te vragen voor de plastic soup in ál ons water. Onder varende fanfare begeleiding eindigt zijn tocht (maar niet zijn missie) op het Stadhuisplein.
Daarna gaat meteen dag twee van Woodstock op het Water (WoW) van start met Electric Blues bij Voor af en Toe.
En nu we er toch zitten nemen we Red House gelijk even mee. Erg goede (cover)band overigens.
Voor het Stadhuisplein ligt inmiddels de volgende band afgemeerd om de terrassen van Einstein en Meneer Jansen van Woodstock muziek te voorzien.
Even verderop is iets heel anders aan de gang, want op de Oude Rijn is er het openingsfeestje van Brasserie Bos met een knallend optreden van The Royal Dutch Scam. Prima covers van Steely Dan die we natuurlijk al eerder zagen bij De Twee Spieghels, maar het gaat wel steeds vloeiender. Over het eten bij Brasserie Bos gaan we ons woensdag buigen.
Nog even terug naar de Nieuwe Rijn voor de Ries Band bij WoW.
Dan nog even naar De Twee Spieghels voor het laatste concert voor de zomerstop (alleen de jamsessies op maandagavond gaan gewoon door) van Q4. Lekkere bebop, vergelijkbaar met hun vorige optreden hier.
Tenslotte naar 't Praethuys waar ook al het laatste optreden voor de zomerstop van Men in Blues is. Maken ze dan wel gelijk een special van met een gastoptreden van Pam MacBeth. Laat de zomer nu maar komen!

LINKS:
Merijn Tinga
Woodstock op het Water
Royal Dutch Scam
Brasserie Bos
De Twee Spieghels
Men in Blues
Pam MacBeth
't Praethuys

Geen opmerkingen: