zaterdag 8 juli 2017

Amuse Festival enorme aanwinst

Na een aantal Amuse borrels is het vandaag tijd voor het eerste Festival Amuse bij de Nieuwplaatz in Leiden. Net te laat voor Sunday at Eight, maar nog wel een stuk Wouter Mol meegepikt. Pas nog gezien bij de Hofjesconcerten, maar het blijft boeien, die combinatie van indie pop en klassiek.
BoldR is een prima recht-toe-recht-aan bluesrockband. Geen covers, alleen eigen nummers. Maar dat geldt eigenlijk voor alle optredens vandaag: allemaal eigen werk!
Opvallend mooi is zangeres Willow Mae die samen met toetsenspeler Victor Weigand de mooiste romantische folk-pop nummers speelt. Normaal speelt ze met een complete band, en dit optreden smaakt naar meer. Doet bij vlagen denken aan Celine Cairo en dat is een groot compliment!
Opvallend goed én verrassend is Mitch Rivers, stevige Americana met vleugjes psychorock en country. Een uur lang genieten op het hoofdpodium. Hoogtepunt van de dag!
Op het kleine podium om de hoek niet alleen singer-songwriters, maar ook dansers Rosa Allessie & Jamie de Groot samen met een piano.
En Martin Aart de Jong en Gideon Roggeveen in een soort (zeker geslaagde) poetry-battle. Komt een konijn bij de dokter en befje blijven dan weer hangen.
Terug naar de muziek van The Stream nu. Niet verrassend, want al veel vaker gezien, maar wel met één veelbelovend nieuw nummer. Jan Stroomer (achter de piano) is één van de organisatoren van dit festival.
En ook The Avonden zijn geen verrassing, maar wel verrassend goed op dreef. Geen band, maar duo en gelukkig verstaanbaar. Ze blijven dan altijd boeien!
De afsluitende band is Electric Love met geweldige funky-afrobeat. Met mede-festival-organisator Lucas Meijers op gitaar en elektronica, Geert Sluijter op drums, SaraLee Vos op zang en elektronica, Matthijs Sepers op trompet en Frans Heemskerk op toetsen. Gouden combinatie, geweldig optreden dus en een waardige live afsluiting van dit eerste Festival Amuse. Kraak&Smaak komt nog wat draaien, maar dat vergt té veel ombouw, time-to-go na een heerlijke dag!

LINKS:
Wouter Mol
BoldR
Willow Mae
Mitch Rivers
Gideon Roggeveen
Martin Aart de Jong
The Stream
The Avonden
Electric Love
Nieuwplaatz

Geen opmerkingen: