zondag 12 februari 2017

Verrassende zondagmiddag

Om te beginnen vandaag eens geen muziek maar poëzie, bij boekhandel Kooyker waar dichterette Pink Meltzer voordraagt (en een beetje zingt) uit haar nieuwste bundel 'Hooked, een chronologie van emoties'. Liefdesgedichten in het kader van aanstaande Valentijnsdag en ze doet het weer prachtig! Weinig dichters kunnen hun gedichten zó goed presenteren als Pink, met zóveel passie. En met ruim 25 aandachtige toehoorders is het een zéér geslaagde middag.
Dan door naar het pas geopende Grandcafé De Burcht waar Jazz on Sunday een nieuwe stek heeft gevonden. Vanmiddag het Sven Rozier trio (het zijn er toch écht vier!) met in elk geval Baer Traa op gitaar en zang en Sven op drums. Goede set standards gehoord, maar het is er wel extravagant druk. mag volgende maand bij Toine Scholten wel ietsjes minder zijn.
Gezellig druk is het vervolgens bij jazzcafé De Twee Spieghels bij Olivier's Army. Het is meer pop dan jazz, maar het swingt wel met ook mooie trompetbijdragen. Het was weer een mooie dag en dit was een mooie afsluiter.

LINKS:
Pink Meltzer
Boekhandel Kooyker
Sven Rozier
Jazz on Sunday
Grandcafé De Burcht
Olivier's Army
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: