donderdag 16 februari 2017

Beste Stukafest ever!

Stukafest staat altijd garant voor bijzondere en intieme optredens van (vaak) jong, aanstormend talent in (vaak) niet al te grote studentenkamers. Er zijn drie rondes dus je moet kiezen uit de 22 verschillende optredens (naast muziek is er ook nog cabaret, dans, poëzie, film, écht voor elk wat wils) en we beginnen op de Haarlemmerstraat in Leiden op een zolder met de singer-songwriter Demi Knight. Mooi concert van deze prima zangeres die klinkt als country, maar Americana zingt en speelt. Stukafest begint al goed!
Volgende op het programma is Bunch on a Breakout in een studentenhuis aan de Oude Singel. Niet in een studentenkamer, maar in De Fusie, de huiskamer aldaar. En geen kleinschalig optreden, nee, de band gaat er vol versterkt voor. En het is gewéldig! Zes gasten uit Beverwijk die de hele tent platspelen met hun hillbilly-country. Van Gospel tot rock, mooie ballads en en ook nog theatrale trekjes. Bij nummers als I Wanna Be Like You of Viva Las Vegas gaat het publiek al uit zijn dak, tijdens de toegift (Ghostriders in the Sky) gooit het alle remmen los. En het is er zo leuk dat we ook voor de derde ronde blijven, dan maar een singer-songwriter minder, dit is zó verrassend!
Veel moois gehoord de afgelopen jaren bij Stukafest, maar Bunch on a Breakout slaat dus alles! Dat kan ook Traudes tijdens het Stukafeest bij Gebr. de Nobel niet overtreffen. Maar ze zijn best goed met hun funky rock muziek met vleugjes hiphop. En altijd goed om toetsenist Max Anglionin en zangeres Frederieke Kroone, weer eens in een nieuwe set-up te zien!

LINKS:
Demi Knight
Bunch on a Breakout
Traudes
Stukafest
Gebr. de Nobel

Geen opmerkingen: