donderdag 9 februari 2017

Tijd voor verandering

De Leiden Jazz Award strijkt dit keer weer neer in de foyer van de Stadsgehoorzaal voor de eerste voorronde. Blijft toch een moeilijke locatie, want net als in de Q-Bus en bij de Grote Beer is het niet écht druk bezocht. Toch maar eens terug naar de hoogtijdagen in De Twee Spieghels zou ik zeggen.
Maar dit terzijde, het gaat om de competitie en de eerste solist (Raúl Santana blijkt op het laatste moment ziek te zijn) is gitarist Edoardo Liberati die met zijn quartet speelt. En dat is dus een valkuil, want hoewel het een swingende en strakke band is, overheerst de saxofoon van Jesse Schilderink te veel voor deze competitie.
Pianist Marco Apicella heeft het beter begrepen en is juist wél aanwezig bij zijn prima optreden. Een vrolijk en gevarieerde set van dit trio.
De presentatie is vanavond in handen van Gerhard ten Hoopen. Zal menig Leidenaar niets zeggen, maar zonder Gerhard en zijn Fascinating Jazz middagen en radio in Zoetermeer zou ik hier nóóit bij geweest zijn!
Door naar de derde solist, Mo van der Does op altsax. Gaaf optreden met eigen nummers en standards, up-tempo en ballads. Uitstekend, maar misschien wel nét iets te braaf.
Hoogtepunt van deze eerste voorronde is toch wel drummer Christian Palmieri. Wát een variatie en wát een samenspel! Helaas ziet de jury het anders, ze gaan voor veilig en kiezen Marco Apicella en Mo van der Does voor de finale. De Publieks/studentenjury zet ze gelukkig wel op de eerste plaats!
23 februari is de tweede voorronde hier en op 19 maart, tijdens het RGB Festival is de finale in het Leidse Volkshuis.

LINKS:
Edoardo Liberati
Marco Apicella
Mo van der Does
Christian Palmieri
Leiden Jazz Award
Stadsgehoorzaal

Geen opmerkingen: