zondag 3 april 2016

Oud en nieuw werk

Ondanks het mooie weer vandaag, de terrassen zitten overvol in Leiden, toch nog even een paar kroegen in. Eerst naar het nieuwe Stadsbrouwhuis dat vanmiddag proefdraait, want het gaat pas volgend weekend officieel open. Met de eerste editie van Eric's Sunday Delight waarbij Eric iedere keer voor een speciaalbiertje zorgt. Vandaag een heerlijke "Shakti" van Walhalla, de brouwerij van Aart van Bergen, die we vooral kennen als saxofonist van het Crescent Double Quartet.
Voor de muziek daarna nog even langs De Twee Spieghels voor het Standards trio bestaande uit Antreas Yerolatsitis (gitaar), Pauls Pokratnieks (drums) en Ignacio Santoro (bas). Spelen lekker van alles en nog wat, meer en minder bekende standards, het is er gezellig maar het mooie weer buiten lokt.
Dan, als de avond is gevallen, toch nog naar 't Praethuys voor de cd-presentatie van The Secret To Success van Harm van Sleen. Met een keur aan gasten laat de pedalsteel-gitaarspeler/toetsenist/zanger de hele cd en meer de revue passeren. Op de foto Matthijs Sepers (trompet), Arnoud de Graaff (sax), Andreas Robbie Carree (drums), Boris van der Lek (sax)en Peter Wassenaar (bas). Ook Chris Koenen (gitaar) en Aad van de Pijlen (bas en producer van de cd) spelen mee. Prima blues rock met invloeden uit New Orleans en Hawaii, voor liefhebbers van Allen Toussaint tot The Band is die nieuwe cd een aanrader!

LINKS:
Stadsbrouwhuis
Antreas Yerolatsitis
Pauls Pokratnieks
Ignacio Santoro
De Twee SpieghelsHarm van Sleen
't Praethuys

Geen opmerkingen: