vrijdag 15 april 2016

Nieuwe lunchroom en nieuw talent

Bijna twee weken geen live muziek gezien wegens verjaardagen, andere feesten en een roze wolk, het wordt dus hoog tijd dat weer eens in te halen. We beginnen de middag met de opening van de Hof van Sijthoff, de nieuwe lunchroom in het cultuurcomplex Sijthoff. De openingsreceptie wordt opgeluisterd met muziek door trombonist Willem Kiewiet de Jonge en gitarist Paul Verkijk, de Bingham Boys zonder bassist dus. De Hof van Sijthoff heeft voor deze opening culinair alles uit de kast gehaald en dat belooft veel! Snel maar eens een keertje gaan eten.
Op het avondprogramma staat één evenement, het open podium van het Centrum voor Amateurkunst Leiden in Het Leidse Volkshuis van BplusC. Vanavond toevallig allen maar muzikale optredens, te beginnen met de theatermuziekgroep In Your Own Words. Zijn soms iets te enthousiast in hun repertoirekeus, en jammer dat er geen één muzikant meedoet.
Maar het is allemaal amateurkunst hier en dat kan ook heel goed uitpakken met singer-songwriter en pianiste Lisanne die 20 minuten haar eigen liedjes (en een cover van Fleetwood Mac) laat horen. Dáár zit muziek in!
Derde optreden is van theatermaker Marc Nochem die zich hier van zijn muzikale kant laat horen met eigen liedjes.
Tot slot voor de pauze een optreden van coverband To The Max bestaande uit leerlingen van de popschoolvan BplusC. Mooi met die celliste erbij.
Na de pauze zijn er nog twee langere optredens, eerst van het zeemanskoor Rumor Di Mare in kleine bezetting. Geen onbekenden natuurlijk, maar met altijd weer andere nummers en altijd goed.
En het beste is tot het laatst bewaard, de band The Pasatempos speelt Rebetika, een soort rebelse folk uit Griekenland. Daar komen de bandleden ook vandaan, maar ze wonen, werken of studeren nu in Nederland. Geweldig optreden, dat de benaming 'amateurkunst' ruimschoots overstijgt! Mooie afsluiting van dit open podium.

LINKS:
Willem Kiewiet de Jonge
Sijthoff
Make It Your Own
Marc Nochem
Rumor di Mare
Centrum voor Amateurkunst Leiden

Geen opmerkingen: