zondag 21 juni 2015

Zondagmiddag vol variatie

Het is weer een overvolle muziekagenda deze langste dag van het jaar, te beginnen bij 't Praethuys voor de Sweet Summer Experience. Die zomer laat nog even op zich wachten, we houden het niet droog vandaag, maar gelukkig wel tijdens de presentatie van de nieuwe dichtbundel van en door Pink Meltzer: Gedicht voor jou, in het land van Leiden.
Daarna volgt er een jamsessie waar veel muzikanten bij aan- en afschuiven, waaronder Justus Donker. Dan komt het water bij bakken uit de hemel vallen en na het tweede optreden van Pink wordt het tijd om naar binnen te gaan.
Dus op naar De Twee Spieghels waar driekwart van de nieuwe band Antimufa speelt. Drummer Marcos Baggiani is er vandaag niet bij, wel saxofonist Natalio Sued, drummer Adan Mizrahi en gitarist Guillermo Celano. Drie jonge Argentijnse jazzmusici die zich hebben laten inspireren door de tango en Argentijnse volksmuziek en dat op geheel eigen manier doen. Bijzonder mooi optreden!
Er is nog veel meer muziek in Leiden vandaag, maar dit is toch wel een waardige afsluiter van een mooi muzikaal (en po√ętisch) weekend.

LINKS:
Pink Meltzer
Antimufa
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: