zaterdag 27 juni 2015

Overvolle muziekagenda vandaag

Het is vreselijk vandaag in Leiden met liefst zo'n 20 concerten&festivals. Veel moeten missen dus en met dat mooie weer vandaag wil je ook niet graag binnen zitten. Toch even naar de Vrijplaats voor het Fair Building Festival waar architect Reinier Verbeek een toelichting geeft op de verbouwingsplannen. En er is muziek van Taco & Peter van 't Valies met gast.
Dan naar het Stadhuisplein voor de finale van Hutspop. Na de voorronde op Hemelvaartsdag op de Beestenmarkt nu hier de drie beste bands met als eerste 50 Shades of A Minor. Het zullen de zenuwen zijn, maar de zang valt wat tegen, de band rockt verder als een gek!
Tweede band is Young Blood en die klinkt stukken beter, maar wat vandaag ontbreekt is de presentatie. Voorgaande jaren hilarisch, nu ronduit saai. Reden om het Stadhuisplein te verlaten, geen To The Max dus, maar uiteindelijk heeft Young Blood het Klapstuk gewonnen.
Inmiddels speelt in De Twee Spieghels het Mingled Trio bestaande uit Christos Yerolatsitis (piano), João Sousa (drums) en Xavi Castillo (bas). Boeiende band die mooi improviseert en dankzij het mooie weer nog lang op het terras blijven hangen. Het avondprogramma schiet er helemaal bij in, maar dat geeft niet, het was een mooie dag.

LINKS:
Vrijplaats
't Valies
Hutspop
Mingled Trio
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: