zaterdag 27 december 2014

Mooie feestjes vandaag in Leiden

Na een wat rustige kerst, muzikaal gezien dan, barst de muziek weer in alle hevigheid los vandaag. Eerste stop is De Twee Spieghels waar gitarist Martijn van Iterson muziek van saxofonist Wayne Shorter. Zonder saxofoon, best wel bijzonder dus, met op de Fender Rhodes Karel Boehlee, op bas Steven Zwanink en op drums Martijn Vink. Prachtig concert van deze vier toppers!
En ze krijgen er geen genoeg van, gaan tot ver na zevenen door, dus het begin van Funked Up in Scheltema al gemist. Nog net een staartje van Sarah Laure's optreden met complete band gezien. De laatste tijd diverse keren al solo gezien als singer-songwriter, hier in volle bezetting gaat het dak eraf met haar funky soul.
Twee podia zijn er vandaag, dus bijna geen moment zonder muziek. In de grote zaal staat The George (Experience) inmiddels op het podium, de vaste huisband van Funked Up met een heerlijke mix van soul, funk en jazz.
Dan weer snel naar het (te) kleine podium waar The Destructive Penguins een enorme indruk maken. In maart voor het eerst gezien, ook in Scheltema op de BandTalent avond, en het gaat nooit vervelen. Wervelende show weer van deze jongens!
Daardoor wel het grootste deel van het optreden van Next of Kin gemist, dus daar valt weinig over te zeggen. Oude rotten met héél veel ervaring en dat is te horen.
De avond sluit af met The Cool Quest, waren ook al vaker in Leiden, viel soms wat tegen, maar vanavond halen ze alles uit de kast en maken er een geweldige funky hiphop show van. Mooie afsluiter van weer een geslaagd Funked Up avondje!

LINKS:
Martijn van Iterson
Karel Boehlee
De Twee Spieghels
Sarah Laure
The George Experience
Destructive Penguins
Next of Kin
The Cool Quest
Funked Up
Scheltema

Geen opmerkingen: