dinsdag 2 december 2014

Bomvol Scheltema voor Stand van de Stad 6

Er moeten zelfs extra stoelen worden aangesleept vanavond in Scheltema bij de zesde editie van Stand van de Stad door het RAP architectuurcentrum. Of dat nu komt door de muziek van Collegium Musicum of één van de andere items vanavond valt moeilijk te zeggen. Een compleet verslag van de avond is te vinden bij Leidsch.nu.
Het kwartet strijkers speelt tussen de verschillende onderwerpen korte stukjes uit hun repertoire en halverwege de avond springt er een konijn naar voren, blijkt de dirigent van Collegium Musicum te zijn, en staan zo'n 20 bezoekers op om het nummer Teddy Bears' Picnic mee te zingen. Boeiende en leerzame avond waarbij zowel items over de Professorenwijk als de Zeeheldenbuurt tot verhitte discussies leiden.
Na afloop nog even door naar Studio de Veste waar Mr. Boogie Woogie, net terug uit Arizona, weer de eerste Blues Tuesday van de maand invult. Altijd leuk en onderhoudend en weer het begin van een mooie reeks dinsdagse optredens hier. Met volgende week Men in Blues, de week erop Wouter Kiers, op 23 december de Fatman Bluesband en de 30ste Arthur Ebeling. Zó kom je die donkere dagen wel door!

LINKS:
Collegium Musicum
RAP
Scheltema
Mr. Boogie Woogie
Studio De Veste

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het was natuurlijk een (teddy)berenpak ;-)

MuziekGezien2 zei

Aha! Dank voor de toelichting.