donderdag 10 juni 2010

The Hague Jazz warmt Grote Markt op


The Hague Jazz Warming up is eigenlijk een driedubbele opwarmer: voor The Hague Jazz dat aanstaande vrijdag en zaterdag plaatsvind, voor The Hague Festivals dat nog de hele maand duurt met ParkPop als afsluiter en voor de Pop Hot Spot op de Grote Markt die ook de hele maand nog duurt.
De opwarmer vindt plaats op diverse plaatsen zoals De Fred, de Boulevard in Scheveningen, Theater aan 't Spui en op en rond de Grote Markt. Daar opende Sven Hammond Soul de avond met een swingend, funky optreden.De vaste kern bestaat uit Sven Figee op Hammond , Tim Eijmaal op gitaar, Glenn Gaddum op bas enJoost Kroon op drums. Een blazerssectie van min of meer vaste gasten schijnen Rik Mol (trompet), Tom Beek (sax) en Arjan Muusz (bariton sax) te zijn.

Op de nieuwste cd The Marmalade Sessions zingt Sherry Dyanne op 2 nummers mee, die had andere verplichtingen dus in haar plaats eindigde de set met Sandra St. Victor. Zaterdag in het Congresgebouw maar eens horen wat het verschil is, maar hier was niets mis mee!

Ondertussen werd het steeds drukker op de Grote Markt toen Meshell Ndegeocello begon te spelen. De singer/songwriter, bassiste en zangers speelde een indrukwekkende set met de energieke drummer Deantoni Parks, bassist Mark Kelly en gitarist Chris Bruce. Vrijdag schijnt er ook nog een toetsenist bij te zijn.

Maar dit kwartet deed het prima, ondanks de problemen met Meshells gitaarversterker. De muziek is nauwelijks in een hokje te plaatsen, maar het wordt neo/Soul genoemd. Met invloeden van funk, soul, hiphop, raggae, R_B, rock en jazz natuurlijk. Indrukwekkende fusion dus.

Ondertussen stond Toots Thielemans 100 meter verderop in Het Paard te spelen, maar hier vervolgde de Wicked Jazz Sounds Band de avond. De Markt was nu echt helemaal vol en terecht. Vanavond waren ze met z´n 10en en het swingde geweldig. Een geoliede machine die altijd weer verrast omdat je nooit weet wie en wat er nu weer op het podium staat. In alle programma´s is het altijd TBA.
Daarna waren er hier en daar nog wat binnenoptredens, maar de informatie hierover was wat onduidelijk en tegenstrijdig, maar ach, het was totzover al een geslaagde avond, dus dan maar lekker naar huis om daar op te warmen voor The Hague Jazz.

LINKS:
Sven Hammond Soul
Meshell Ndegeocello
Wicked Jazz Sounds Band
The Hague Jazz
Pop Hot Spot

Geen opmerkingen: