maandag 7 juni 2010

Souk in Leiden Noord gezellig ondanks regen


De Souk in Leiden Noord is een combinatie van rommelmarkt, (kinder)workshops en muziekoptredens. Onder andere van het Duo Komitas met een hoog Balkangehalte.

Vervolgens was het het Wereldmuziekorkest dat aantrad op het podium in de Driftstraat. Muziek uit alle windstreken, helaas wel gehinderd door probleempjes met het geluid en door lichte regen. Maar het klonk best goed en het zag er geweldig uit met al die hoofddeksels.

De Braziliaanse percussiegroep Bumba uit Amsterdam deed eerst een workshop, toen een optreden op het podium bij het buurtcentrum De Kooi en tenslotte nog een spetterende finale op het podium in de Driftstraat. Gelukkig was het nu droog en genoot het publiek volop.

Dan was er nog de cover-rock-band Stormy Romance, die een degelijk optreden neerzette. De problemen met het geluid bleven aanhouden, dus het programma bleef wel steeds verder uitlopen.

En dat had gevolgen voor de laatste band The Thropics, die konden nog maar een half uurtje spelen en dat was jammer voor deze Kaap Verdiaanse band. Maar de sfeer was goed en gemoedelijk, een leuk buurtfeest dus.

Links:
Wereldmuziekorkest
Bumba
Leiden-Noord

Geen opmerkingen: