zaterdag 23 januari 2010

Open Podium Leiden-Noord weer succes


Weer vier muziekoptredens bij het Open Podium met Lennart Beuk die de spits afbeet. Hij trad hier al eerder op met de coverband Jaeger, maar is zich nu aan het ontwikkelen als singer-songwriter. Het was zijn debuutoptreden in deze hoedanigheid en vooral zijn laatste nummer (over de dood van zijn vader) was indrukwekkend. Nick Drake fans opgelet!

Daarna kwam de Goudse band Harck op het podium. Ierse en Amerikaanse folk vooral, die soms wat al te onthaast werd gespeeld. Maar de band had er plezier in en op het, met nummers als Pay Me My Money Down en Goodnight Irene, kreeg het de zaal wel plat.

Het fluitkwartet Tuti Fluti speelt op allerlei soorten blokfluiten. Van middeleeuws tot modern, zowel Italiaans als Oost-Europees, Indonesisch en Japans. Bijzonder optreden maar soms wat veel van het zelfde. Voor de (blok)fluit liefhebber echter een must.

De afsluiter van de avond was Roeland Aerden and Friends. Een multitalent dat hier optrad met Michael en Maarten van Dempdey. Een gelegenheidsformatie met een interessant repertoire van Donovan tot Bowie en met uitsmijter dan weer Foxy Foxtrot. Wat de zaal betreft had het nog wel even door mogen gaan, maar het repertoire was op en de tijd eigenlijk ook.

LINK:
Roeland Aerden

Geen opmerkingen: