zaterdag 23 januari 2010

BplusC doet het prima


De zaterdagmiddag van de Leidse Jazzweek was voor BplusC, de Leidse muziekschool. Amateurs dus, maar van een prima niveau. Het begon met een optreden van de jeugdband met vier jonge blazers (de vijfde was ziek) en een pianist onder leiding van Anja Nielsen die tevens bas speelde. Jong maar enthousiast en best goed. Benieuwd of we ze in de toekomst nog eens gaan zien in hun eigen bands.

Daarna volgde een band, weer onder leiding van Anja Nielsen, die het resultaat van een Blue Note Workshop was. Bekend werk dus, maar van een prima kwaliteit.
Vervolgens kwam de jeugdband weer terug voor hĂșn Blue Note set.

Vervolgens gingen beide bands het podium op om een langfe versie, met veel solo's van Watermelon Man te spelen. Met zoveel mensen op het podium was het toch wel een big band.

Uitsmijter was de BplusC Big Band, een formatie die al langer bestaat maar vandaag voor het eerst weer optrad met een aantal nieuwe muzikanten. En niet de minsten, want het optreden was van een hoog niveau. Hoe zo amateurs? Ze speelden een combinatie van American Songbook, soul en funk en het klonk overtuigend.

Bij de laatste nummers van het optreden was er ook nog een zangeres bij, na al het instrumentale geweld.
Al met al was het een prima middag die liet zien dat ook niet-professionele muzikanten voor goede optredens kunnen zorgen. En het belangrijkste: het speelplezier straalde er vanaf!

LINKS:
Leidse Jazzweek
BplusC

Geen opmerkingen: