donderdag 21 januari 2010

Kroegentocht Leidse Jazzweek groot succes


Het gonst al bijna twee weken door Leiden, morgen is de officiƫle opening, maar op woensdag barst het al los met de kroegentocht: de Leidse Jazzweek. Ruim 20 kroegen deden mee, teveel om allemaal te bezoeken. Vier bleek het maximum.
Het eerste optreden was van Tom Beek & Friends (Martijn van Iterson, Arno Krijger, Stefan Lievestro, Mark Schilders) in een afgeladen Tuinzaal van De Burcht. Mooie mix van jazz, funk en soul.

In De Branderij speelde The Saloon Band, een meer klassieke jazzband. Dixieland maar dan toch met een twist. Het optreden was op een podium boven de ingang en de tent was afgeladen. Vandaar dat het dus niet lukte de hele band op de foto te ktijgen, de bassist ontbreekt helaas.

In de Bonte Koe was Blood, Sweat & Kiers, oude bekenden en nog steeds voortreffelijk. Maar de kroeg is klein, een podium is er niet, dus het was moeilijk te zien.

Tenslotte nog naar Oloroso waar de Beter R. de Vires Band speelde, prima combi van jazz en blues. Om de een of andere reden, ligt het misschien uit de route, was het hier geen dringen geblazen, daar blijf je dus even wat langer zitten.
Samenvattend: veel niet gezien, maar deze vier optredens waren van een hoog niveau. Donderdag begint het dus echt, we hebben er zin in!

LINKS:
Tom Beek
Blood, Sweat & Kiers
Beter R. de Vries Band

Geen opmerkingen: