zondag 2 juli 2023

Woodstock op het Water met een onverwacht toetje

Het is alweer tien jaar geleden dat de eerste editie van Woodstock op het Water in Leiden plaatsvond. De formule is simpel, diverse bootjes met bands erop varen door de Leidse grachten en leggen voor korte optredens aan bij diverse terrassen. De eerste band is Sunblock bij The Grenare/Stadsbrouwhuis, de muziek stamt deels uit de jaren zestig, maar ook de jaren zeventig passeren regelmatig de revue.

De volgende band is Electric Blues die aanlegt tegenover Proeflokaal 1574, net aan de andere kant van de Kippenbrug.  Opvallend is dat ze net als de vorige band het uit 1967 stammende nummer Hush van Billy Joe Royal op het repertoire hebben staan.

Musicalgezelschap Otis is helemaal in stijl met hippie kleding en muziek van Boudewijn de Groot en uit Hair. Nadat de eerste dag van Woodstock op het Water gisteren niet doorging vanwege de regen is het vandaag stralend weer, druk op de terrassen én op het water voor het Proeflokaal.

Laatste band bij de Kippenbrug zijn de Keytone Cops, nu vanuit het perspectief van het Stadsbrouwhuis. Tijd om eens elders in de stad te gaan kijken.

Want even verderop spelen Expired Faces bij Scarlatti/Annie's op het punt waar Oude en Nieuwe Rijn samenkomen. Het is hier behoorlijk druk en de sfeer zit er goed in.

Bij het Stadhuisplein, maar eigenlijk bij Meneer Jansen/Einstein/Dende speelt de Longfield Bluesband nog een flinke set, maar wij gaan naar binnen bij Dende voor de opening van een tentoonstelling.
Uiteraard was Leidse Glibber er ook bij en bekkek een en ander vanaf het water.

Blijkt een opening met live muziek te zijn door het trio Stijnen, Jozz op Bas & De La Mar, heel wat anders dan Woodstock op het Water, maar minstens zo interessant. De fototentoonstelling waar het hier om gaat is 'Smaakvol Naakt' van Marieke Mamarazzi en is zéér de moeite waard! Nog tot eind oktober te zien bij Dende!
Overigens kende ik Marieke Mamarazzi vanwege een muurschildering die ze vijf jaar geleden maakte op de schutting van mijn vroegere huis aan de Oranjestraat, benieuwd hoe die er nu bij staat. Binnenkort maar eens gaan kijken.

LINKS:
Electric Blues
Otis
Keytone Cops
Expired Faces
The Longfield Bluesband
Woodstock op het Water
Marieke Mamarazzi
Andre Stijnen
Dende

Geen opmerkingen: