zaterdag 3 juni 2023

Naar Zee en meer

Voor de achtste keer organiseert Rumor di Mare het Sea Folk & Shanty Festival Naar Zee, Naar Zee. Als organisator mag dit Zeemanskoor gelijk openen op het Burchtplein. Het repertoire is inmiddels vertrouwd, de uitvoering weer prima en het weer ronduit fantastisch!
In De Twee Spieghels (vandaag even geen jazz) speelt vervolgens het Franse duo Bâbord Tribord een prachtige set liederen over de zee en de Loire, deels nog in het Nederlands ook!
Het Leidse Aisling speelt folk in de ruimste zin van het woord en daar komt ook de zee in voor. Hier in de bibliotheek is het niet erg druk, want het is binnen, gelukkig hadden ze later ook nog buitenoptredens.
Na een rondje over de markt zit Sea Fever voor de deur van De Twee Spieghels te spelen, met een keur aan bijzondere instrumenten, zoals een trekzak en draailier. De volgende groep daar is Pekel, ze zitten al klaar en besluiten ter plekke een stukje samen te gaan spelen. Altijd een mooi moment!
De zesde en laatste groep deze middag is West Zuidwest die weer meer traditionele zeemansliederen laat horen op het Hooglandsekerkplein. Al met al een mooie middag in de zon met heerlijke muziek. En Leidse Glibber was er natuurlijk ook bij!
Naar Zee, Naar Zee kent ook nog een avondprogramma in de Tuinzaal van De Burcht, maar er staat een optreden van Pam Macbeth en Chris Koenen aangekondigd in het nieuwe café De Wakende Haan. Maar daar is het donker en de deur is dicht, navraag bij het Stadsbrouwhuis levert op dat het optreden verplaatst is naar The Grenare. Het zijn allemaal buren, dus erg is het niet en het optreden van Chris en Pam is als altijd weer zeer de moeite waard. Een optreden vol variatie: eigen nummers en covers van Dolly Parton tot Tom Waits. Prachtig einde van een mooie zomerse zaterdag in Leiden!

LINKS:
Rumor di Mare
Bâbord Tribord
Aisling
Pekel
West Zuidwest
Naar Zee, Naar Zee
Chris Koenen
Pam MacBeth
The Grenare

Geen opmerkingen: