zondag 27 november 2022

Twee bijzonder verrassende concerten vandaag

Voor de tweede keer is Leidse Geluiden neergestreken bij Gebr. De Nobel. Vijf muzikanten, Erik Verwey (toetsen), Matthijs Sepers (trompet), Satindra Kalpoe (drums), Daniel Lottersberger (bas) onder leiding van Lucas Meijers (gitaar) openen met twee funky jazz nummers. Dat begint meteen al goed!
Het is een middag met jazz, spoken word en hiphop, dus met Ischa hiphopt het weer een hele andere kant op.
Voor het eerste deel spoken word geeft Fons Delemarre acte de presence met de altijd prachtige Ballade van Jan Lul (Neerlands Hoop). De ondersteunende muziek maakt er iets speciaals van.
Dan weer naar de hiphop met Roxanne die er een energieke show van maakt, heerlijk!
Tot slot, voor de pauze, is het woord aan dichter Jaap Montagne die een aantal ritmische gedichten voordracht, ook weer met prima muzikale ondersteuning.
Na de pauze is het vooral een hiphop meets jazz gebeuren, met liefst vier hiphoppers op het podium. Het is een bijzondere middag die ik niet graag had willen missen. Graag méér Leidse Geluiden bij Gebr. De Nobel dus.
Eigenlijk is het dan wel weer genoeg geweldige muziek voor één zondag, maar in 't Praethuys staat ons ook nog iets bijzonders te wachten. De Men in Blues, zoals iedere zondagavond, maar nu met Louis Windzak als gastzanger.
En dat blijkt een hele interessante avond, Louis Windzak is de Surinaams/Nederlandse Otis Redding. Doe je ogen dicht en je hoort bijna geen verschil. Sitting on The Dock of The Bay en I've Got Dreams to Remember slaan helemaal aan. Maar ook ander repertoire zoals Stand by Me (Ben E. King), Soulman (Sam & Dave, Blues Brothers) en Satisfaction (Rolling Stones) maken het een hele speciale avond!

LINKS:

Geen opmerkingen: