zondag 1 mei 2022

Geweldige avond met Men in Blues en Pam MacBeth

Het hele weekend is het feeest op de Nieuwe Rijn bij Meneer Jansen omdat het cafe 40 jaar bestaat. Vanmiddag met diverse taarten en geweldige muziek van de Kiloknallers. De meest foute naam in de muziekgeschiedenis, maar het swingt er niet minder om!
Daarna nog even naar De Twee Spieghels voor het Alice Leggett trio. De saxofiniste wordt bijgestaan door David Puime op drums en Anja Gottberg op bas. Mooie en bescheiden jazzcovers, echt genieten vab dit trio dat we nog niet eerder zagen in Leiden.


Deze zondag kan al niet meer stuk, maar het hoogtepunt van vandaag is het optreden de Men in Blues bij 't Praethuys. Met Chris, Tijn en Peter als vaste krachten en Pam MacBeth als gast. Een flinke dosis country dus met nummers als Jolene, Stand by Your Man, Folsom Prison en (op speciaal verzoek) Strawberry Wine. Ook nummers als These Boots are made for Walking en The First Cut is the Deepest komen voorbij, maar de verrassing zit hem in nummers als Ophelia (The Band) en vooral in de grandioze uitvoering van Rock & Roll (Led Zeppelin). Je verwacht het niet, maar het is geweldig! Komende zondag staan de Men in Blues hier weer, benieuwd in welke samenstelling en met welk repertoire ze dán komen.

Links:
Kiloknallers
Meneer Jansen
Alice Leggett
Anja Gottberg
David Puime
De Twee Spieghels
Men in Blues
Pam MacBeth
't Praethuys

Geen opmerkingen: