dinsdag 5 april 2022

Gregory Page blijft boeien

Het is inmiddels de zevende keer in negen jaar dat ik Gregory Page live zie in Leiden, één keer instore bij Velvet en al vijf keer in de Q-Bus bij Van Polanen Presenteert, net als vanavond, voor de zevende keer dus. En net als altijd is het weer een heerlijk concert, prachtige, romantische, nostalgische muziek en bij elk nummer heeft hij wel een verhaaltje te vertellen.
De afgeladen Q-Bus geniet volop van twee sets van elk een uur plus een flinke toegift. Met Sebastiaan Cooijmans deze keer op bas (contra én elektrisch), een mooie aanvulling en een paar goede solo's.
Nieuw in het muzikale spectrum van Gregory is de Omnichord, een soort draagbare synthesizer van 40 jaar geleden die hij afgelopen kerst ontdekte (eigenlijk een kerstcadeau voor zijn neefje, maar die kreeg al zoveel dat Gregory zich er maar over ontfermde). Al met al een prachtig concert weer, mede omdat de Dutch Disease hier niet heeft toegeslagen, het publiek luistert ademloos. En als Gregory weer naar Leiden komt ben ik er zeker weer bij!
Leidse Glibber was er ook bij en maakte veel betere foto's (en een prima betoog voor behoud van de Q-Bus). En ook Altcountryforum was erbij!

LINKS:

Geen opmerkingen: