woensdag 19 januari 2022

Kapsalontheater, waarin een burgemeester héél klein kan zijn

Vandaag laat de Nederlandse cultuursector (eindelijk) flink van zich horen middels het landelijke Kapsalon Theater. En terecht. Theaters zijn vandaag kap- of massagesalons, musea sport- of yogacentra. Met en-passant live muziek, dans, cabaret, noem maar op.
In Leiden doen Theater Ins Blau en Gebr. De Nobel mee aan deze ludieke protestactie, bij deze laatste staat Marleen Streeder van The Parlour Hairsalon op het podium te knippen en worden we het eerste half uur getrakteerd op muziek van de Kiloknallers. Lekkere ouderwetse Ska, een echte feestband!
Alles gebeurt zo veilig mogelijk: mondkapjes, anderhalve meter en een beperkt aantal bezoekers. Voelt veiliger dan de supermarkt, laat staan de grotere winkels, meubel- en bouwmarkten, treinen en vliegtuigen of GGD testlocaties.
De andere band vanmiddag is Taco & Friends (Paweł Moraczewski op sax en Rik Den Braber op gitaar) met een mooie, maar helaas korte, story of the blues. Zagen Taco Scheltens de laatste tijd al vaker als duo of solo, maar dit trio is helemaal top!
Een kort optreden, want dan blijkt 'handhaving' aanwezig te zijn omdat 'onze' burgemeester deze protestactie niet goedkeurt. Onder dreiging van een dwangsom van €4900 wordt de middag een half uurtje eerder afgeloten. Jammer dat deze leuke, onschuldige en broodnodige actie zo wordt behandeld, misschien is de Leidse burgemeester wel over zijn uiterste houdbaarheidsdatum heen....
Aan een knipbeurt zijn we niet toegekomen, maar dat hindert niet, wel knap hoe Gebr. De Nobel deze middag in heel korte tijd uit de grond heeft gestampt!
Zaterdag heeft Gebr. De Nobel nog een protestactie: een openbare repetitie van Cosmic Debris op het balkon aan de Lange Scheistraat dus komt allen, liefst in grote getalen!

LINKS:

Geen opmerkingen: